Chodit je nuda,raději létáme:)

OCTAGON

01.12.2008 18:47

 

Z důvodu nedostatku kvalitních startovišť,se rada starších rozhodla na klubovém pozemku nabytém v prostitučním řízení vybudovat, první soukromí umělý kopec.Záměrem je vybudovat kvalitní terén,který splní všechny požadavky moderního sportovního areálu.Na první uměle zbudovaný terén bude použita navážka z hlušiny těžené z nově budovaného skladiště jaderného odpadu,který je vedlejším produktem oddělení RTG naší nemocnice,což rapidně snižuje náklady na výstavbu.Kopec bude tvaru rovnostranného osmiúhelníku,jehož jedna strana o délce horní hrany 1000m a výšce 300m, bude pro náš záměr dostačující.

Ukrajinští dělníci při stavbě základního jádra.

 

Lokalita vybraná pro uskutečnění projektu je po bouřlivých debatách vybrána v blízkosti Vysočanského krematoria na pozemku bývalého úložiště popílku z ETU II.Výhod rozhodujících pro tuto lokalitu je hned několik.Z mnoha uvedu jen ty nejvýznamnější.

Za 1.Lokalita se nachází v tzv.srážkovém stínu.

2.Blízkost hlavního tahu Chomutov-Praha

3.Mikroklima této lokality zaručující nadprůměr letových dní za rok.

Změna lokality,stavba se ze strategických důvodů posunula o 1km na jih,od původního záměru.

Ještě se chci vrátit k tomu, proč osmiúhelník.Padáčkář to jistě ví a ostatním je do toho ho..o. Samozřejmě počítáme i se zimním využitím.

V zimní sezoně bude v provozu nejdelší bobová dráha v EU.Nebojím se tvrdit, že možná i na světě.Na vrcholu je počítáno s krytým bazénem o velikosti fotbalového hřiště vytápěný z 2000m hlubokého vrtu v kombinaci se solárními kolektory.Dále několika tenisovými kurty a golfovým hřištěm. Celý areál bude propleten bruslařskými drahami samozřejmě to vše pro pobavení rodinných příslušníků.Samozřejmě nebude chybět klidová zóna ve formě parku a vodních ploch.Nezávislost na el.energii bude zaručena solární elektrárnou,která bude zbudována na J a JV straně našeho areálu.Veškerý odpad bude uchováván ve speciální jímce,kde bude měněn v bioplyn,který bude pomáhat k energetické nezávislosti.Ostatní přístupové plochy budou z dlažby,která je zhotovena pomocí recyklátu ze starých pneumatik.

Dále na vrcholu vyroste observatoř s nejmodernějším počítačově řízeným teleskopem,který vyvíjí tým mladých vědců z Ostravské ČVUT.

Již dokončované základy observatoře a nové meteostanice.Otočnou polokouli dodá firma MZK nečekaně v třicetidenním předstihu.

Dále sem bude přestěhována meteorologická stanice z Tušimic. Jádro stavby bude postaveno z železobetonových panelů,ze starých panelových domů.Ty jsou darem našich německých kolegů,kteří budou náš terén jistě hojně používat.Uvnitř jádra bude instalována veškerá infrastruktura a celé technické zázemí.Svahy kopce budou osázeny speciálně pro tento účel vypěstovanou křovinou.Rostlina s názvem Padálník japonský(padalis japanica) má specifické vlastnosti a to zejména veliká hustota kořenového systému pro dokonalé zpevnění poměrně prudkého svahu.Dále veliká hustota větvoví při malém vzrůstu.Růst se genetickou informací zastaví při dosažené výšce 70-120 cm.Tudíž odpadá údržba střiháním.Klasické zalévání také odpadá,protože rostlina hojně využívá vzdušné vlhkosti.Tato rostlina dokáže bezpečně utlumit pád, rovnající se pádu z výšky pěti metů. Samozřejmostí bude vybudování moderních podzemních garáží,s kapacitou 300 parkovacích míst.Dokončená první část garáží.

 

vzkaz pro pomaleji myslící- tento článek je kachna jako prase:)

 

Zpět

Diskusní téma: OCTAGON

Datum
Vložil
Titulek

octagon

škoda že to není německy... to by se soudruzi z NDR divili... :) jinak představa úplně parádní. :-)

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.